رفلاکس معده یا ترش کردن معده

رفلاکس معده

رفلاکس معده یا ترش کردن معده

رفلاکس معده یا در اصطلاح ترش کردن، در بین مردم جامعه زیاد رواج دارد. عده‌ای این حالت را بعد از خوردن غذا دارند، عده‌ای هنگام خواب و گروهی هم به طور مداوم. ترش کردن فقط یک علامت است و گاهی علائم دیگری نیز همراه با آن وجود دارد.

ترش‌کردن به نوبه خود بیماری محسوب نمی‌شود، ولی اگر نادیده گرفته شود و فرد نسبت به درمان آن اقدام نکند، می‌تواند در آینده به بیماری خطرناکی تبدیل شود.

بیماری رفلاکس معده چگونه بیماری‌ است؟

غذا داخل دهان جویده و سپس وارد لوله‌ای به نام مری می‌شود، این لوله به معده متصل است. داخل معده اسیدی است و اگر اسید معده به مخاط مری برخورد کند، باعث بروز علائمی در فرد خواهد شد. این افراد معمولا با شکایت ترش کردن به پزشک مراجعه می‌کنند.

اسفنکتر مری  که این عضو را از معده جدا می‌کند، هنگام عبور غذا به طرف معده باز می‌شود. اسفنکتر طبیعی و سالم بعد از عبور غذا باید بسرعت بسته شود ولی گاهی این اتفاق نمی‌افتد و اسفنکتر باز می‌ماند و اسید وارد مری می‌شود. این پدیده رفلاکس نام دارد و به خودی خود بیماری محسوب نمی‌شود.

چه موقع می‌گوییم فرد به بیماری ریفلاکس مبتلا است؟

همه ما رفلاکس معده را چند بار در زندگی‌مان تجربه کرده‌ایم، مثلا وقتی غذای تند می‌خوریم، ترشی مصرف می‌کنیم که حاوی سرکه زیادی است یا پرخوری می‌کنیم. این ریفلاکس‌ها موقتی است و خیلی زود از بین می‌رود، اما وقتی رفلاکس دو بار در هفته یا هر روز تکرار شود، به طوری که قفسه سینه یا جناغ دچار سوزش شدید شود، می‌گوییم فرد مبتلا به بیماری رفلاکس است و نیاز به درمان دارد.

بیشتر بخوانید  اکسیژن ساز و تفاوت آن با کپسول اکسیژن

آیا سوزش سر دل یا جناغ سینه تنها علامت این بیماری است؟

رفلاکس معده با علائم دیگری نیز همراه است. سکسکه، آروغ زدن، حالت تهوع و استفراغ، خونریزی، درد قفسه سینه، اشکال در بلع، سرفه‌های مزمن و تشدید بیماری‌های تنفسی مانند آسم از علائم دیگری است که بیماران مبتلا به ریفلاکس به آن دچارند.

علت رفلاکس معده چیست؟

علت آن هنوز به درستی مشخص نشده و امروزه تعداد بیمارانی که به این دلیل به پزشک مراجعه می‌کنند، روبه افزایش است. یکی از مهم‌ترین دلایل وجود ریفلاکس، چاقی است و چاقی معضل مهمی در همه جوامع به خصوص جامعه ماست.

محققان مواردی مانند خوردن مداوم غذاهای ترش و اسیدی، چاقی زیاد، استرس (اگر فرد مضطرب و پراسترسی هستید حتما به فکر راه‌حل باشید، چون استرس نقش مهمی در ایجاد بیماری ریفلاکس و تشدید آن دارد)، پوشیدن لباس‌های تنگ و سفت، خوردن کافئین زیاد، مصرف سیگار و الکل را در بروز بیماری ریفلاکس موثر می‌دانند.

دیدگاه (4)

  • شهروز پاسخ

    بسیار عالی بود و کامل توضیح دادین.ممنون از ماهک مدیکال

    30 دی 1400 در 2:50 ب.ظ
    • mmdin پاسخ

      ممنون از شما بابت مطالعه تون

      30 دی 1400 در 6:56 ب.ظ
  • شاهان پاسخ

    بسیار خوب و کامل بود.ممنون

    30 دی 1400 در 2:59 ب.ظ
    • mmdin پاسخ

      ممنون از شما

      30 دی 1400 در 6:56 ب.ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *