لوله تراکئوستومی (تراکستومی) – خرید و راهنمای 1403

لوله تراکئوستومی چیست؟

لوله های تراکئوستومی، لوله ای توخالی و منحنی از جنس فلز یا پلاستیک مرغوب پزشکی است که برای بیمارانی مورد استفاده قرار می گیرند و قادر نیستند که از راه های هوایی خود مراقبت نمایند و با  مشکلات مزمن و حاد تنفسی مواجهه می شوند و در معرض خطر آسپیراسیون قرار دارند، مورد استفاده قرار می گیرد.

لوله تراکئوستومی برای بیمارانی که تحت عمل جراحی ناحیه سر و گردن قرار گرفته اند نیز مورد استفاده قرار می گیرد. لوله تراکئوستومی در شرایط اورژانسی و برای بیمارانی مورد استفاده قرار می گیرد که، دست اندرکاران امور کلینیکی قادر نیستند که لوله نای بیمار را در داخل نای او قرار بدهند.

 

تراکئوستومی چیست؟

تراکئوستومی (Tracheostomy) ‏یعنی ایجاد سوراخی در جلوی گردن و داخل نای بیماران تنفسی و بیمارانی که با بیماری های تنفسی دست و پنجه نرم می کنند. انجام تراکئوستومی توسط پزشکان جراح عمومی یا فوق تخصص بیهوشی صورت می گیرد.

یک لوله تراکئوستومی در سوراخ قرار داده می شود تا آن را برای تنفس باز نگه دارد. اصطلاح عمل جراحی برای ایجاد این سوراخ، تراکئوتومی است.

لوله تراکستومی trach tube

در واقع تراکئوستومی یک گذرگاه هوا را برای کمک به تنفس در زمانی که مسیر معمول برای تنفس به نحوی مسدود یا کاهش یافته است، فراهم می کند. تراکئوستومی اغلب زمانی مورد نیاز است که مشکلات سلامتی نیاز به استفاده طولانی مدت از دستگاه (ونتیلاتور) برای کمک به تنفس داشته باشد.

در موارد نادر، تراکئوتومی اورژانسی زمانی انجام می شود که راه هوایی به طور ناگهانی مسدود شود، مانند پس از آسیب تروماتیک به صورت یا گردن. زمانی که تراک گلو دیگر مورد نیاز نباشد، اجازه بهبودی داده می‌شود یا با جراحی بسته می‌شود. برای برخی افراد نیز تراکئوستومی دائمی است.

خرید لوله تراکئوستومی با کیفیت و قیمت تراک گلو و انواع تراکئوستومی در تجهیزات پزشکی ماهک مدیکال

خرید لوله تراکئوستومی و قیمت تراک گلو و انواع تراکئوستومی با برندهای متفاوت و سایزهای متفاوت را بهترین قیمت در تجهیزات پزشکی ماهک مدیکال جُست و جو کنید. لوله تراکئوستومی شایلی و لوله تراکئوستومی پریمد در سایز های متفاوت در ماهک مدیکال موجود است.

لوله تراکئوستومی یک لوله خمیده و قوسی شکل است که در برخی بیماران با مشکلات حاد و مزمن تنفسی، مورد استفاده قرار می گیرد.

نکات مهم در خرید لوله تراکستومی

هنگام خرید لوله تراکئوستومی به علت تنوع زیاد تراک گلو، می تواند برای همراهان بیمار گیج کننده باشد پس حتمآ قبل از خرید لوله تراکئوستومی، باید نسخه پزشک و مشخصات تراک گلو را داشته باشید. اساساً لوله ها را می توان با وجود یا عدم وجود یک کاف در انتها، با وجود یا عدم وجود یک کانول داخلی، یا با وجود یا عدم وجود یک سوراخ از هم تشخیص داد.

تراک های گلو از مواد مختلفی ساخته شده اند و قطر و طول های متفاوتی دارند. اکثر لوله های تراکئوستومی مدرن از پلی وینیل کلرید درجه پزشکی، پلی اورتان، سیلیکون یا ترکیبی از این مواد ساخته می شوند. برخی از آن ها با لایه‌های ویژه پوشانده شده‌اند تا بیوفیلم را که ممکن است در داخل لومن ایجاد شود کاهش دهند.

بیمارانی که لوله تراکئوستومی دارند، نمی توانند آنطور که نیاز است، سرفه کنند و برای پاک کردن راه هوایی و ترشحات ریه، نیازمند ساکشن مرتب راه های هوایی هستند. میزان ساکشن ریه و تراک گلو در بیماران مختلف، یکسان نیست و بستگی به میزان ترشحات ریه و نیاز آنها دارد.

نکات مهم در خرید لوله تراکوستومی

توضیحات بیشتر درباره لوله تراکوستومی

اجزای اصلی یک لوله تراکئوستومی در طیف وسیعی از طرح ها جهانی هستند. محور لوله قوسی شکل است و به صورت یک کانول منفرد یا لوله تراکئوستومی دو کانول (داخلی و بیرونی) طراحی شده است. ممکن است یک کاف برای ایجاد مهر و موم هوا، تسهیل تهویه با فشار مثبت و کاهش خطر آسپیراسیون داشته باشد و بسیاری از تراک های گلو هستند که بدون کاف هستند.

برای سهولت در قرار دادن آن با یک مسدود کننده عرضه می شود. فلنج گردن یا همان بند تراک به محکم کردن لوله تراکئوستومی روی پوست گردن و تثبیت موقعیت آن کمک می کند.

لوله های تراکئوستومی کوتاه مدت دارای یک رابط 15 میلی متری هستند که امکان اتصال به تجهیزات راه هوایی را فراهم می کند. لوله‌های تراکئوستومی طولانی‌ مدت ممکن است فلنج با مشخصات پایینی داشته باشند که محتاط‌ تر است اما نمی‌توان آن را به تجهیزات راه هوایی متصل کرد. لوازم جانبی تراکئوستومی مختلفی مانند دریچه‌های اسپیکینگ، کلاهک‌های دکانولاسیون و HME نیز وجود دارد.

توضیحات بیشتر لوله تراکستومی

یک لوله تراکستومی از طریق سوراخ وارد می شود و با یک بند دور گردن در جای خود محکم می شود. تراکستومی سوراخی است که جراحان از جلوی گردن و داخل نای (نای) ایجاد می‌کنند. یک لوله تراکئوستومی در سوراخ قرار داده می شود تا آن را برای تنفس باز نگه دارد.

لوله های تراکئوستومی اغلب دارای یک کانول داخلی یا لوله داخلی هستند. این یک لوله در داخل لوله  تراکئوستومی بیرونی قرار دارد که می توان آن را به راحتی جدا کرد و از داخل لوله تراک اصلی درآورد و تمیز کرد، بدون نیاز به تغییر کل لوله تراکئوستومی (خارجی)، کانول های داخلی لوله تراکئوستومی را باریک می کنند که می تواند تنفس را سخت تر کند. اگر بیمار به ونتیلاتور متصل باشد، ممکن است کار را سخت و مشکل ساز شود.

مواد اولیه در ساخت لوله تراکئوستومی طبق استانداردهای آمریکا و اقدامات FDA در این زمینه:

The FDA is aware that manufacturers have experienced difficulties getting raw materials needed to make these products. The Bivona tracheostomy tube manufactured by ICU Medical is commonly used in pediatric patients because the tube is made from a flexible silicone material which makes them easier to insert in pediatric patients.  A shortage of Bivona tracheostomy tubes is more likely to impact pediatric patients because the supply of alternative tubes with similar functionality may be limited.  While there are other FDA-cleared tracheostomy tubes for pediatric patients, there may not be enough available to adequately mitigate the shortage. The FDA is aware that ICU Medical has sent communications to customers to provide additional details on supply constraints and efforts to reduce the shortage

FDA Actions

The FDA is working with manufacturers, Durable Medical Equipment (DME) suppliers, and HHS’s Administration for Strategic Preparedness and Response (ASPR) to help manufacturers obtain the needed raw materials and to help expedite supply of tracheostomy tubes that meet the FDA’s standards for safety and effectiveness

We recognize the consequences of this shortage on patients, especially pediatric patients who need access to new tubes now. We are working to limit the impact on patients as much as possible by working with the manufacturers and key stakeholders to help ensure availability of the materials needed to make these critical medical devices

On October 31, 2022, the FDA added tracheostomy tubes to the medical device shortage list (see product code JOH – Tube Tracheostomy And Tube Cuff and product code BTO-Tube, Tracheostomy (w/wo Connector)). The medical device shortage list shows the types of devices the FDA has determined to be in shortage. The FDA will continue to update the list as needed. The FDA also reviews each notification received under section 506J of the Federal Food, Drug, and Cosmetic Act and uses this information, along with additional details about the supply and demand of a device, to determine whether a device is in shortage

The FDA will keep the public informed if significant new information becomes available

انواع مختلف لوله های تراکئوستومی

  • لوله تراکئوستومی کاف دار: لوله تراکئوستومی کاف دار، دارای یک بالون نرم در اطراف انتهای دیستال لوله می باشد که برای بسته شدن راه هوایی باد می شود. تراک گلو کاف دار، در مواقعی که نیاز به تهویه با فشار مثبت است یا در شرایطی که حفاظت از راه های هوایی برای به حداقل رساندن آسپیراسیون ترشحات دهانی یا معده ضروری است، بسیار کاربرد دارد. البته می توان گفت که همه لوله های تراکئوستومی کاف دار مانع مطلق ترشحات و جلوگیری از آسپیراسیون نیستند.

انواع مختلف لوله تراکئوستومی

  • لوله تراکئوستومی بدون کاف: لوله تراکئوستومی بدون کاف، فاقد کاف هستند و کاف ندارند که بتوان آن را در داخل نای باد کرد و در بیمارانی که با مشکلات تنفسی شدید مواجهه هستند و طولان مدت نیاز به تراک گلو دارند و برای پاکسازی ترشحات نیاز به ساکشن مداوم دارند، استفاده می شود. این لوله ها اجازه تهویه با فشار مثبت پایدار را نمی دهند زیرا به دلیل نبود کاف، گاز از بالای لوله تراکئوستومی خارج می شود. ضروری است که بیماران رفلکس سرفه و نفخ موثری داشته باشند تا از آسپیراسیون محافظت کنند، زیرا هیچ سرفه ای برای محافظت راه هوایی وجود ندارد. لوله های بدون کاف به ندرت در مراقبت های حاد استفاده می شوند و برای بیماران تنفسی مزمن کاربرد دارد.

نیاز به مرطوب‌کننده و دستگاه بخور سرد

چرا بیمارانی که از لوله تراکوستومی استفاده می کنند، نیاز به مرطوب کننده و دستگاه بخور سرد دارند؟

در طی تنفس طبیعی، هوای دمیده شده توسط سلول های اپیتلیال مژک دار در بینی و مجاری هوایی فوقانی گرم، فیلتر و مرطوب می شوند. با این حال، وقتی بیمار تراکئوتومی می شود و لوله تراکئوستومی برای ایشان فیکش می گردد دیگر این عملکردهای مرطوب کننده توسط لوله تراکئوستومی یا حنجره دور می شوند و هوای دمیده شده، سرد و خشک خواهد بود.

عوارض رطوبت ناکافی

عوارض رطوبت ناکافی برای بیمارانی که لوله تراکئوستومی دارند:

رطوبت ناکافی می تواند منجر به تعدادی از تغییرات فیزیولوژیکی شود که می تواند برای سلامتی بیمار جدی و بالقوه کشنده باشد، از جمله:

  • احتباس ترشحات چسبناک ریه و مسدود شدن لوله تراکئوستومی
  • تغییرات التهابی و نکروز اپیتلیوم
  • اختلال در فعالیت مژک ها
  • تخریب سطح سلولی راه هوایی
  • ایجاد التهاب، زخم و خونریزی در راه های هوایی
  • کاهش عملکرد ریه
  • افزایش خطر نفوذ باکتریایی

در نتیجه، برای کمک به عملکرد طبیعی و تسهیل حذف ترشحات، رطوبت باید به طور مصنوعی تکمیل شود. عدم مرطوب سازی کافی می تواند منجر به انسداد لوله یا استوما شود زیرا ترشحات خشک و چسبناک می شوند و پوسته ای در اطراف تراکئوستومی تشکیل می دهند و استفاده از دستگاه بخور در این شرایط توصیه می شود.

وسایل کنار تخت بیمار

بیمارانی که لوله تراکئوستومی دارند، چه وسایلی باید در کنار تخت آنها موجود باشد؟

  1. لوله یدکی تراکئوستومی همون سایزی که بیمار استفاده می کند و یک سایز کوچکتر از آن
  2. قیچی انتها گرد
  3. دستکش استریل
  4. سرنگ 10 سی سی دوعدد
  5. لارنگوسکوپ
  6. دستگاه ساکشن
  7. سوند نلاتون جهت ساکشن
  8. ژل لوبریکانت
  9. گاز استریل
  10. باند ساده 10 سانت

ابعاد لوله تراکئوستومی

طول و قطر نای تقریباً متناسب با اندازه فرد است و انتخاب تراک گلو با توجه به طول و قطر نای و تراشه است. یک لوله تراکئوستومی باید با توجه به قطر خارجی، قطر داخلی و طول لوله، به جای اندازه سازنده، که بین مدل ها و تولید کنندگان استاندارد نیست، انتخاب شود. به عنوان مثال، یک سایز 8  از یک سازنده احتمالاً ابعاد متفاوتی با اندازه 8 از تولیدکننده دیگر دارد.

حتی می توان گفت که در انتخاب تراک گلو برای بیماران، حتمآ به مشکلات آناتومیکی تراشه و نای توجه کرد، به عنوان مثال در بیمارانی که تراکئومالاسی دارند حتمآ انتخاب تراک با افراد و بیماران معمولی متفاوت خواهد بود.

منظور از ID و OD در لوله تراکئوستومی چیست؟

بسیاری از افرادی که بیمار آنها نیاز به لوله تراکئوستومی دارد، با این دو کلمه در نسخه پزشک روبرو می شوند که خرید لوله تراکئوستومی با ID و  OD این مشخصات و اندازه. حالا می خواهیم بررسی کنیم که منظور از ID و OD چیست؟!

در لوله تراکستومی منظور از ID: inner diameter یا همان قطر داخلی لوله تراکئوستومی است و OD: outer diameter  یا قطر خارجی لوله تراکئوستومی است. قبل از اینکه بیماری را برای انجام عمل تراکئوتومی آماده کنند، باید اندازه ID و OD لوله تراکستومی توسط پزشک مشخص گردد و بسته به نیاز بیمار، این اندازه ها تعیین گردد و برای خرید لوله تراکئوستومی اقدام شود.

تعیین اندازه های ID و OD به این علت است که مشخص گردد اندازه نای بیمار چقدر است و چه لوله تراک گلو، برای بیمار مناسب است. اندازه ID و OD ممکن است بسته به سازنده لوله تراکستومی، به اندازه ی 2 تا 4 میلی متر متفاوت باشد. قطر خارجی (OD) و قطر داخلی (ID) لوله تراکئوستومی، با میلی متر اندازه گیری می شود.

لوله تراکستومی فلزی نسبت به لوله تراکئوستومی های PVC قطر خارجی بیشتری دارند و کاربرد هر دو نیز برای هر بیمار ممکن است متفاوت باشد. میزان و اندازه قطر داخلی و قطر خارجی لوله تراکئوستومی بسته به سن بیمار و اندازه ی نای بیمار مشخص می گردد. به عنوان مثال لوله تراکئوستومی که برای کودکان مورد استفاده قرار می گیرد با لوله تراکستومی که برای بزرگسالان مورد استفاده قرار می گیرد، قطر داخلی (ID) و قطر خارجی (OD) متفاوتی را دارند.

در واقع می توان گفت، قطر داخلی (ID) و قطر خارجی (OD) لوله تراکئوستومی که برای کودکان مورد استفاده قرار می گیرد از ID و OD لوله تراکستومی بزرگسالان اندازه ی کمتری دارد و هر کدام از اینها با توجه به اندازه های نای و تراشه بیمار اندازه گیری شده است و با آن متناسب است.

اگر اندازه ID و OD لوله تراکئوستومی یک میلی متر بزرگتر باشد، حین تعویض لوله تراکئوستومی حتمآ با مشکل برمی خورید و برای منظور است که همیشه توصیه می کنیم لوله تراکئوستومی را تهیه کنید که با مشخصات اولیه که پزشمتان به شما داده است، کاملآ مطابقت داشته باشد. البته برای جدا کردن بیمار از دستگاه تنفسی و خارج کردن لوله تراکئوستومی، می توان از تراکئوستومی با سایز OD و ID کمتری استفاده کرد ولی نمی توان از لوله تراکستومی بزرگتری نسبت به مشخصات اولیه تراک، استفاده کرد.

موارد استفاده کلینیکی از لوله تراکئوستومی

  1. لوله های تراکئوستومی برای بیمارانی مورد استفاده قرار می گیرند که قادر نیستند که از راه های هوایی خود مراقبت نمایند، و در معرض خطر آسپیراسیون قرار دارند.
  2. لوله تراکئوستومی برای بیمارانی که تحت عمل جراحی ناحیه سر و گردن قرار گرفته اند، مورد استفاده قرار می گیرد.
  3. لوله تراکئوستومی در شرایط اورژانسی و برای بیمارانی مورد استفاده قرار می گیرد که، دست اندرکاران امور کلینیکی قادر نیستند که لوله نای بیمار را در داخل نای او قرار بدهند.
  4. تراکئوتومی یا همان تراکئوستومی برای بیمارانی که برای مدت زیاد تحت ونتیلاسیون کمکی مصنوعی قرار می گیرند، مورد استفاده قرار می گیرند.
  5. تراکئوستومی برای بیمارانی مورد استفاده قرار می گیرد که نیاز به استفاده از وسیله های کمکی در جهت پاک کردن ترشحات ریه دارند.
  6. تراکئوستومی برای بیمارانی مورد استفاده قرار می گیرد که از دستگاه ونتیلاسیون بلند مدت جدا شده اند.

مزایای استفاده از تراکئوستومی

  1. استفاده از تراکئوستومی موجب افزایش کنترل بر بیمارانی می شود که تحت ونتیلاسیون بلند مدت قرار داشته اند.
  2. از تراکئوستومی برای مطمئن شدن از کنترل راه هوایی بیمار استفاده می شود.
  3. از تراکئوستومی برای کاهش آسیب مستقیم به حنجره بیمار استفاده می شود.
  4. از تراکئوستومی برای کمک به فرایند جدا سازی بیمار از دستگاه ونتیلاتور، استفاده می شود.
  5. تراکئوستومی برای کمک به پرستاران در جهت دسترسی آسان به دهان بیمار نیز هست.
  6. گاهی از تراکئوستومی برای آغاز تغذيه دهانی بیمار استفاده می شود.
  7. در صورت استفاده از لوله های روزن دار تراکئوتومی می توان برای کمک به ارتباط کلامی بیمار استفاده نمود.
  8. لوله های تراکئوستومی برای کمک به تحرک بیماران استفاده می شود.
  9. لوله های تراکئوتومی به بیمار کمک می کنند تا مدت بستری شدن او در بخش های ICU کوتاه تر بشود.
  10. لوله های تراکئوتومی برای کمک روانی به بیماران مورد استفاده قرار می گیرد.

تذکر مهم: در صورتی که لوله تراکئوتومی بیمار از بدن او خارج شد، لازم است برای لوله گذاری مجدد، اطمینان حاصل نمایید که به یک لوله یک سایز کوچک تر یا هم اندازه لوله کنونی، دسترسی دارید، تا در صورت نیاز از آن استفاده نمائید.

معایب استفاده از لوله تراکئوستومی

  • احتمال خون ریزی: ممکن است پس از انجام تراکئوستومی به دلیل سائیده شدن لوله به برخی شریان ها، خون ریزی ایجاد شود.
  • تراکئوستومی ممکن است موجب ایجاد عفونت در اطراف مجاری تنفسی بنماید.
  • انجام تراکئوستومی ممکن است موجب انسداد راه های هوایی بشود.
  • ممکن است لوله تراکئوستومی در جای مناسب قرار نگیرد.
  • قرار دادن لوله تراکئوستومی در بدن بیمار ممکن است موجب ایجاد آمفيزم ناشی از جراحی بشود.
  • انجام تراکئوستومی ممکن است موجب ایجاد استنوز نای بشود.
  • قرار دادن لوله تراکئوستومی ممکن است موجب ایجاد پنوموتوراکس بنماید.
  • انجام تراکئوستومی ممکن است موجب ایجاد آتلکتازی بنماید.
  • قرار دادن لوله تراکئوستومی ممکن است موجب ایجاد فیستول نایی به مری شود.
  • انجام تراکئوستومی ممکن است به دلیل تحریک عصب واگ، موجب آپنه، برادی کاردی با کاهش فشار خون گردد.
  • انجام تراکئوستومی ممکن است موجب وارد نمودن آسیب به مخاط نای بشود.
  • انجام این عمل ممکن است موجب ایجاد آسیب های حین عمل بنماید، مانند آسیب به اعصاب حنجره.

فرایند مراقبت های پرستاری از بیماران دارای لوله تراکئوستومی

  • لازم است همیشه تجهیزات مناسب عملیات اورژانسی را در کنار تخت بیماران تحت عمل تراکئوستومی داشته باشید.
  • لازم است همیشه برای جایگزینی احتمالی لوله تراکئوستومی، یک لوله هم اندازه لوله ای که برای بیمار قرار داده اید و نیز یک لوله کوچک تر از آن در دسترس داشته باشید.
  • لازم است در هنگام انجام تراکئوستومی تجهیزات متسع کننده نای را در دسترس داشته باشید.
  • لازم است همیشه کپسول اکسیژن و دستگاه اکسیژن ساز و وسیله نفس دادن به بیمار را در هنگام عمل در دسترس داشته باشید.
  • لازم است همیشه دستگاه ساکشن در زمان انجام عمل در دسترس باشد.
  • لازم است از محکم بودن لوله تراکئوستومی بیمار مطمئن باشید.
  • لازم است دستگاه مرطوب نمودن هوا (دستگاه بخور سرد) را در دسترس داشته باشید.
  • پرستار حتمآ باید به طور مستمر فشار كاف تراک گلو را کنترل نمائید.
  • در صورت لزوم محل قرار دادن لوله بیمار را تمیز نمائید.
  • نرس باید در صورت لزوم ترشحات ریه بیمار را ساکشن کند.
  • حتما روزانه یا روزی ۲ مرتبه (صبح و عصر) به طور منظم بیمار را فیزیوتراپی کنید.

نکته: سه فاکتور بسیار مهم وجود دارند که لازم است در زمینه رعایت بهداشت سیستم های ریوی بیماران دارای لوله تراکئوستومی رعایت شوند، به دلیل این که این عوامل می توانند بر فرایندهای مراقبت های طبیعی مجاری تنفسی فوقانی تاثیر گذار بوده و از واکنش سرفه، رطوبت، قابلیت انتقال ترشحات، و نیز ساکشن بیمار جلوگیری نمایند.

 

پرسش و پاسخ FAQ

1- آیا لوله تراکئوستومی برای بیمارانی که در کما هستند، استفاده دارد؟

خیر، بسیاری از افراد هستند که کاملآ هوشیار و بیدار هستند ولی به علت عفونت شدید ریه از لوله تراکئوستومی استفاده می کنند.

2- کاف لوله تراکئوستومی را چه اندازه پُر کنیم؟

کاف تراک گلو توسط یک گیج فشارسنج اندازه گیری می شود و باید به اندازه ای پُر شود که عوارض ایجاد نکند. ترجیحآ کاف لوله تراکئوستومی توسط پزشک یا نرس و افراد متخصص پُر شود.

3- لوله تراکئوستومی هر چند وقت باید تعویض گردد؟

هر یک ماه

4- چرا همون لوله تراشه تنفسی رو داخل ریه نمی گذارند؟ لوله تراکئوستومی حتما باید برای بیمار انجام شود؟

بسیاری از بیماران هستند که به علل مختلف، طول درمان زیادی دارند و لوله تراشه و اینتوبه کردن عوارض زیادی دارد ولی لوله تراکئوستومی دسترسی بهتری به ریه برای ساکشن ریه ایجاد می کند و عوارض کمتری دارد.

5- اگر کاف لوله تراکئوستومی خراب شود باید چکار کنیم؟

باید لوله تراکئوستومی رو تعویض کنید. همیشه یک عدد تراک گلو اضافه در منزل داشته باشید که اگر بیمارتان نیاز اورژانسی به لوله تراکئوستومی داشت، سریعآ توسط نرس مربوطه، تعویض کنید.

6- برای خرید لوله تراکئوستومی یا تراک گردن چگونه باید اقدام کنیم؟

نسخه پزشک را برای ماهک مدیکال ارسال کنید تا سریعا برایتان ارسال گردد.

7- لوله تراکئوستومی را چه وقت از گردن بیمار خارج  می کنند؟

هر وقت که بیمار بدون اکسیژن و دستگاه کمک تنفسی بتواند نفس بکشد و گازهای خونی آن در سطح نرمال باشد.

8- آیا بیمارانی هستند که مادام العمر از لوله تراکئوستومی و تراک گردن استفاده کنند؟

بله، بسیاری از بیماران سکته مغزی که زندگی نباتی دارند نیاز به لوله تراکئوستومی مادام العمر دارند و افرادی نیز هستند که با مشکلات مزمن تنفسی و تراشه دست و پنجه نرم می کنند و نیاز به تراک گلو بصورت همیشگی دارند.

9- عمل جراحی فیکس کردن لوله تراکئوستومی، چند ساعت طول می کشه؟

حدود نیم تا یکساعت.

10- بیمارانی که لوله تراکئوستومی دارند و نیاز به ساکشن بسیار زیاد ریه دارند، متاسفانه دچار خونریزی و زخم می شوند، راه درمانش چیست؟

برای ساکشن افرادی که تراک گلو دارند و نیاز به ساکشن ریه بصورت مدام و دفعات زیاد دارند حتما از سوند فولی بجای سوند نلاتون استفاده کنید.

11- کسانی که دچار تراکئومالاسی هستند از چه نوع لوله تراکئوستومی باید استفاده کنند؟

لوله تراکئوستومی شایلی فنردار پایه بلند.

12- اگر لوله تراکئوستومی دچار گرفتگی شد چکار کنیم؟

سریعآ آن را از محل خودش در بیاورید.

13- چکار کنیم که لوله تراکئوستومی، از ترشحات مسدود نشود؟

مرتب ساکشن ترشحات ریه را انجام دهید و از دستگاه بخور سرد برای رقیق کردن ترشحات استفاده کنید.

14- عمل تراکستومی در کما برای بیمار انجام می شود؟

همیشه تراکستومی در کما انجام نمیشه ممکن است افرادی کاملآ هوشیار باشند و نیازمند عمل تراک گلو باشند.

15- عمل تراکئوستومی اورژانسی هم ممکن است برای بیماران انجام شود؟

بسیاری از افراد هستند که با مسدود شدن راه تنفسی همراه می شوند و با رسیدن اورژانس، تراکئوستومی اورژانسی برای آنها انجام می گردد.

16- عمل تراکستومی چند ساعت طول می کشد؟

عمل تراکستومی حداکثر دو ساعت انجام می گردد و طول می کشد.

17- قیمت تراک گلو حدودآ چند تومان است؟

قیمت تراک گلو، بسیار متنوع است و باید نوع و برند آن مشخص گردد. برای استعلام قیمت تراک گلو با ماهک مدیکال تماس بگیرید.

18- تراک كردن بيمار چه سودی برای بیمار دارد؟

تراک كردن بيمار، بسیار مفید است و سبب باز شدن راه هوایی، ساکشن بهتر ریه و اینکه تراک كردن بيمار سبب به وجود آمدن راهی مناسب برای فرد بیمار می گردد.

19- آیا تراکستومی خطرناکه؟

تراکستومی خطرناک نیست و در همه موارد زمانی انجام می شود که به سود بیمار باشد.

20- قیمت لوله تراکستومی شایلی مناسبتره یا پریمد؟

قیمت لوله تراکستومی شایلی و هر انواع لوله تراکئوستومی، بستگی به نوع و سایز آن لوله تراکستومی دارد.

21- مادر من چند روزه در بیمارستان لقمان، اینتوبه است و به ما گفتن باید تراک ریه برای ایشون انجام بشه، عوارض تراکستومی زیاد نیست؟

در واقع تراک ریه درست نیست بلکه عمل تراک گلو یا همان تراک گذاشتن بیمار گفته می شود و بسیار مفید است و عوارض تراکستومی بسیار جزعی دارد. تراک گذاشتن بیمار از لحاظ باز نگاه داشتن راه هوایی و ساکشن کردن و عدم آسیب به تارهای صوتی، مفید است.

22- تفاوت تعبیه لوله در گلو و لوله گذاری در ریه چیست؟

تعبیه لوله در گلو با لوله گذاری در ریه بسیار متفاوت است. لوله در گلو یعنی تراکئوستومی و لوله گذاری در ریه، یعنی اینتوباسیون.

23- تفاوت اینتوبه و تراکئوستومی در چیست؟

تفاوت اینتوبه و تراکئوستومی در نوع عمل انجام شده توسط پزشک است که برای بیمار اجام می گردد. اینتوبه یعنی لوله گذاری در تراشه بیمار و تراکئوستومی یعنی سوراخ کردن نای و تراشه و تعبیه لوله تراکئوستومی.

24- لوله تنفسی ریه، اگر از جای خود خارج بشه مریض خفه میشه؟

اگر لوله تنفسی ریه، از گلوی بیمار خارج شود توسط پزشک مقیم بیهوشی، سریعآ مجدد تعبیه می شود. برای همین منظور بیمارانی که طولانی مدت اینتوبه هستند و لوله تراشه در داخل سیستم تنفسی بیمار باشد را لوله تراکئوستومی تعبیه می کنند.

25- سوراخ کردن گردن، برای چه بیمارانی انجام می شود؟

سوراخ کردن گردن و سوراخ کردن نای یا همان عمل تراکئوستومی برای بیمارانی که عفونت شدید ریه دارند و یا افت هوشیاری دارند و باید یک راه مطمئن داشته باشند، لوله تراکستومی تعبیه می شود. گذاشتن لوله در گلو برای تنفس آسان بیمار است.

26- گذاشتن لوله در گلو برای تنفس بیماران، سبب آزار و اذیت فرد نمی شود؟

گذاشتن لوله در گلو برای تنفس بیماران و سلامت و نجات جان بیمار است و اگر هم موجب ناخوشی بیمار گردد، باز هم اولیت نجات دادن جان فرد است.

27- برادر من چند ساله که لوله تراکستومی داره و تازه از دستگاه ونتیلاتور جدا شده و الان نیاز به فیلتر تراکستومی داریم. باید از کجا تهیه کنیم؟

برای خرید فیلتر تراکستومی با ماهک مدیکال تماس بگیرید.

28- آیا زندگی با تراکستومی امکان پذیر است؟

بسیاری از افراد هستند که زندگی با تراکستومی دارند و لوله تراکئوستومی در جلوی گردن آنها تعبیه شده است. به  عنوان مثال افرادی که سرطان حنجره دارند و مجبور هستند از زندگی با تراکستومی، کنار بیایند و عادت کنند.

29- آیا تراك كردن بيمار حتمآ باید در بیمارستان انجام شود و نمیتوان در منزل این کار را انجام داد؟

تراك كردن بيمار حتمآ باید در بیمارستان انجام شود تا اگر بیمار با عوارض انجام تراکستومی روبرو شد، بتوان عوارض تراك كردن بيمار را سریعآ کنترل کرد.

30- بهترین برند لوله تراکستومی چیست؟

بهترین برند لوله تراکستومی، تراکستومی شایلی است.

31- مناسبترین قیمت لوله تراکستومی چیست؟

مناسب ترین قیمت لوله تراکستومی، لوله تراکئوستومی شایلی است.

32- تراک تنفسی باید چه مدت یکبار تعویض گردد؟

تعویض لوله تراکئوستومی و تراک تنفسی، بستگی به شرایط بیماری و نوع تراکئوستومی استفاده شده در بیمار دارد ولی در اکثریت بیماران که ترشحات ریه در آنها زیاد است، تراک تنفسی باید ماهانه تعویض گردد.

33- نحوه ساکشن لوله تراشه و انواع تراکئوستومی، چگونه است؟

نحوه ساکشن لوله تراشه و انواع تراکئوستومی، متفاوت است. البته لوله تراشه با لوله تراکئوستومی نیز متفاوت است و برای ساکشن لوله تراشه و لوله تراکئوستومی باید دستکش استریل بپوشیم و ماسک بزنیم. برای ساکشن لوله تراکئوستومی نیز باید این وسایل در دسترس باشد. انجام ساکشن لوله تراشه و لوله تراکستومی باید توسط فرد متخصص انجام گردد.

34- برای خرید لوله تراکئوستومی، چه مدارکی لازم است؟

برای خرید انواع تراکئوستومی، نسخه پزشک و کد ملی بیمار لازم است.

35- در صورت خرید لوله تراکئوستومی از ماهک مدیکال، اگر بخواهیم تعویض کنیم، امکان پذیر است یا خیر؟

پس از خرید لوله تراکئوستومی امکان عودت و یا تعویض لوله تراکئوستومی امکان پذیر نیست زیرا تراک بیمار یک وسیله کاملآ استریل است و قابل عودت و استفاده مجدد نیست.

36- گذاشتن لوله تنفسی در گلو با لوله تراکئوستومی متفاوت است؟

گذاشتن لوله تنفسی در گلو یعنی فیکس کردن لوله تراشه در سیستم تنفسی بیمار ولی لوله تراکئوستومی در روی گلو و نای بیمار قرار می گیرد و با لوله تراشه فرق دارد.

37- بیمارانی که در کما هستند و لوله تراکئوستومی دارند، حتمآ باید از دستگاه ونتیلاتور برای نفس کشیدن کمک بگیرند یا از دستگاه بای پپ؟

بستگی به شرایط بیمار دارد، ممکن است بتوان از مُد s/t بای پپ هم برای ونتیله کردن این بیماران کمک گرفت. گاهی اوقات استفاده از دستگاه بای پپ برای بیماران بسیار بهتر از دستگاه ونتیلاتور است و زودتر می توان بیمارا را از دستگاه کمک تنفسی جدا کرد.

38- پدرم از دستگاه بای پپ و ماسک بای پپ استفاده می کرد و الآن پزشک میگه که دیگه دستگاه بای پپ جواب نمیده و باید زیر گردن رو سوراخ کنند و لوله تراک گلو برای پدرم فیکس بشه و نیاز به تراکئوستومی شایلی داریم، باید چطور تراک گلو شایلی تهیه کنیم؟

نسخه پزشک را برای ما تلگرام کنید تا برای شما لوله تراکئوستومی شایلی ارسال کنیم.

39- لوله تراکئوستومی برای چه مواردی استفاده می شود؟

لوله تراکئوستومی پس از جراحی تراکئوتومی برای افرادی که با انسداد راه های تنفس فوقانی همراه هستند یا افرادی که عفونت شدید ریه دارند و برای خارج کردن ترشحات، جراحان این سوراخ را در جلوی گردن فرد ایجاد می کنند.

40- چرا یک فرد نیاز به لوله تراکئوستومی دارد؟

لوله تراکئوستومی در افرادی تعبیه می شود که فرد با مشکلات سلامتی مواجهه است و نیازمند استفاده از دستگاه بای پپ یا ونتیلاتور به مدت طولانی و برای کمک به تنفس بیمار مورد استفاده قرار می گیرد. در موارد اورژانسی تراکئوتومی اورژانسی انجام می شود و آن هم زمانی است که راه های هوایی فوقانی فرد مسدود می شود و تنفس فرد مختل شده و نیاز به کمک فوری دارد مانند آسیب های تروماتیک در تصادفات جاده ای.

41- آیا افرادی که از لوله تراکستومی استفاده می کنند، می توانند صحبت کنند؟

اگر چه ممکن است صحبت کردن و قدرت تکلم پس از تراکئوتومی و استفاده از لوله تراکستومی دشوار باشد ولی به طور کلی امکان پذیر است. پس از مناسب شدن شریط بیمار از نظر تنفسی و هوشیاری، با کمک گفتار درمان می توان تکلم را به فرد برگرداند.

42- چند نوع لوله تراکئوستومی موجود است؟

لوله تراکئوستومی فلزی و لوله تراکئوستومی سیلیکونی. لازم به ذکر است که استفاده از لوله های تراکئوستومی فلزی تقریبآ منسوخ شده است.

43- آیا افرادی که لوله تراکئوستومی دارند می توانند غذا بخورند؟

اگر فرد لوله تراکئوستومی دارد ولی بیدار و هوشیار است می تواند غذا بخورد و آب بنوشد و محدودیتی ندارد. البته اگر فرد لوله تراکئوستومی کافدار دارد حین غذا خوردن و نوشیدن آب باید کاف را خالی کنید و بیمارتان غذا بخورد. اصرار به خوردن غذا در افرادی که لوله تراکستومی دارند و نمیتوانند به خوبی غذا و نوشیدینی قورت دهند یک کار اشتباه است و سبب ایجاذ سرف و پنومونی در فرد می شود. در چنین افرادی، تا بدست آوردن هوشیاری کامل و قدرت بلع، از سوند معده استفاده کنید و گاواژ انجام دهید.

44- در صورت شروع کردن غذا و خوراندن غذا و آب به بیمار برای بیماری که لوله تراکستومی دارد، با چه غذاهایی می توانیم شروع کنیم؟

در افرادی که مدتی تراک گلو دارند و قصد شروع کردن و خوراندن غذا را دارید، با پوره سیب زمینی یا ژله کم کم شروع کنید و در صورت عدم سرفه نزدن بیمار و عدم آسپیراسیون، این امر را کم کم و با کمک گرفتن از گفتار درمان و کار درمان، ادامه دهید.

45- آیا افرادی که لوله تراکئوستومی برای آنها تعبیه می شود، می توانند به حالت عادی زندگی برگردند؟

اگر مراقبت های بهداشت فرد مانند پزشک و پرستار، مراقبت های درمانی و داروئی را به نحو احسن و کامل انجام دهند به راحتی می توان فرد به حالت اولیه زندگی خودش برگردد و با وجود لوله تراکئوستومی، کارهای روزمره خود را انجام دهد. حتی بسیاری از بیماران که دچار سکته مغزی شده اند و لوله تراکئوستومی دارشته اند، به زندگی خود برگشته اند.

46- آیا لوله تراکئوستومی از لوله تراشه بهتر است؟

بیمارانی که نیازمند مراقبت ویژه طولانی مدت هستند حتمآ نیازمند تعبیه لوله تراکستومی هستند و استفاده از تراک گلو از لوله تراشه بسیار بهتر است. از جمله مزیت های لوله تراکئوستومی نسبت به لوله تراشه می توان به کاهش ضربه به گلو و تارهای صوتی حین ساکشن ریه و سیستم تنفس بیمار، افزایش راه هوایی، دسترسی بهتر به ریه جهت انجام ساکشن خلط و ترشحات و همچنین لوله  تراکستومی یک راه مطمئن تنفسی است و خطر در آمدن از محل خود را ندارد ولی لوله تراشه به راحتی از سیستم تنفسی خارج می شود و جان بیمار را به خطر می اندازد.

سخن پایانی

در صورت نیاز به هر گونه تراک گلو با هر سایزی و با هر  برندی برای بیمارتان، حتمآ خرید لوله تراکئوستومی را از ماهک مدیکال انجام دهید زیرا با قیمت مقرون به صرفه و کیفیت مناسب، به شما تقدیم و عرضه خواهد کرد. برای این منظور می توانید با شماره تماس های 09126823070 و یا شماره ثابت 02165862016 تماس حاصل بفرمائید. پانزده سال تجربه عملی ما، همراه شماست.

دیدگاه (46)

  • نورا پاسخ

    سلام. تراکئوستومی فنردار سایز شش می خواستم. موجود دارید؟

    21 آذر 1402 در 8:51 ب.ظ
  • ثریا پاسخ

    سلام. تراکستومی شایلی می خواستم برای پدرم ولی نسخه پزشک ندارم. چکار باید کنم؟

    22 آذر 1402 در 9:23 ق.ظ
    • ماهک مدیکال پاسخ

      سلام، عکس از لوله تراکئوستومی که بر روی تراشه بیمارتون فیکس است بگیرید و برای ما ارسال کنید تا سایز و نوع آن را بهتون اعلام کنیم.

      23 آذر 1402 در 12:56 ق.ظ
  • علی پاسخ

    سلام رضایی هستم از هرمزگان‌ برای تهیه تراکستومی نسخه پزشک لازمه؟

    23 آذر 1402 در 10:24 ق.ظ
    • ماهک مدیکال پاسخ

      سلام. به علت تنوع زیاد لوله تراکئوستومی و تخصصی بودن تراک گلو، برای خرید لوله تراکستومی نیاز به نسخه پزشک است.

      23 آذر 1402 در 12:52 ق.ظ
    • رسا پاسخ

      سلام. بنده قصد خرید لوله تراکئوستومی شایلی رو دارم. اصفهان هم ارسال دارید؟

      23 آذر 1402 در 2:53 ب.ظ
      • ماهک مدیکال پاسخ

        سلام بله، ارسال لوله تراکستومی به تمامی شهرها انجام میدیم.

        23 آذر 1402 در 4:04 ب.ظ
        • رشیدی پاسخ

          سلام ,برای خرید لوله تراکستومی چطور باید اقدام کنم؟

          23 آذر 1402 در 7:58 ب.ظ
          • ماهک مدیکال

            سلام، نسخه پزشک را از طریق تلگرام یا واتس اپ برای ما ارسال کنید تا مبلغ تراکستومی مورد نظر را به شما ابلاغ کنیم و برای شما ارسال کنیم.

            25 آذر 1402 در 1:25 ق.ظ
  • فاطمه پاسخ

    لوله تراکئوستومی فنردار پایه بلند سایز ۷موجود دارید.؟ قیمتش چنده؟

    24 آذر 1402 در 10:41 ق.ظ
    • ماهک مدیکال پاسخ

      سلام، بله موجود داریم لطفا با پشتیبانی ماهک مدیکال تماس بگیرید.

      25 آذر 1402 در 1:20 ق.ظ
  • رازان پاسخ

    سلام، قیمت لوله تراکستومی شایلی چنده؟

    24 آذر 1402 در 7:39 ب.ظ
    • ماهک مدیکال پاسخ

      سلام، بستگی به نوع تراکستومی شایلی مورد نظر پزشک و همچنین سایز آن دارد.

      25 آذر 1402 در 1:18 ق.ظ
  • معماری پاسخ

    سلام،پدر بنده چند ساله از تراکئوستومی آهنی استفاده میکنه، حالا پزشک گفته باید برای خرید تراکستومی شایلی اقدام کنیم، باید چطور اقدام کنم برای خرید تراک گلو شایلی؟

    25 آذر 1402 در 10:36 ب.ظ
    • ماهک مدیکال پاسخ

      سلام، از پزشک معالج پدرتان شماره تراکئوستومی و ID و OD بپرسید و برای ما ارسال کنید.

      27 آذر 1402 در 9:13 ق.ظ
  • بشیری پاسخ

    سلام.لوله تراکئوستومی شایلی فنردار پایه بلند میخوام، سایز ۶ موجود دارید؟

    26 آذر 1402 در 11:40 ب.ظ
  • حامد پاسخ

    سلام
    تراکئوستومی سیلیکونی سایز ۸ کافدار بدون سوراخ
    پریمد (پرولاین یا اولترا سافت) دارین؟

    29 آذر 1402 در 1:59 ق.ظ
    • ماهک مدیکال پاسخ

      سلام، تراکئوستومی پریمد اسپیرال سایز 8 موجود داریم.

      29 آذر 1402 در 3:35 ب.ظ
  • اکبری پاسخ

    قیمت لوله تراکستومی شایلی با کانول داخلی چنده؟

    30 آذر 1402 در 11:11 ق.ظ
    • ماهک مدیکال پاسخ

      سلام، بستگی به سایز تراک شایلی دارد. لطفآ با ماهک مدیکال تماس بگیرید تا قیمت تراک شایلی مورد نظرتان را به شما اعلام کنند.

      30 آذر 1402 در 7:15 ب.ظ
  • نسیم پاسخ

    آیا تراکستومی خطرناکه برای بیماران؟

    30 آذر 1402 در 11:05 ب.ظ
    • ماهک مدیکال پاسخ

      سلام. خیر، لوله تراکئوستومی برای بیماران بسیار مفید هم هست.

      1 دی 1402 در 8:55 ب.ظ
  • الهام پاسخ

    لوله تراکئوستومی شایلی کافدار سایز هشت موجود دارید؟

    6 دی 1402 در 2:02 ب.ظ
  • اخباراتی پاسخ

    لوله تراکستومی ست پی دی تی موجود دارید؟

    7 دی 1402 در 5:14 ب.ظ
    • ماهک مدیکال پاسخ

      سلام. بله موجود داریم، لطفا با پشتیبانی ماهک مدیکال تماس بگیرید.

      7 دی 1402 در 7:24 ب.ظ
  • رستاک پاسخ

    عمل تراک گلو، کجا انجام میشه؟

    10 دی 1402 در 9:13 ق.ظ
  • شایسته پاسخ

    بنده چهار شبانه روز کل تهران رو گشتم، یک نوع تراک گلو خاص رو نتونستم پیدا کنم و از ماهک مدیکال تونستم اینو خریداری کنم و برای داداشم استفاده کنم. خدایی قویترینه در زمینه فروش لوله تراکستومی.ممنون از ماهک مدیکال

    11 دی 1402 در 6:47 ب.ظ
  • صفری پاسخ

    لوله تراکستومی چند وقت یکبار باید ساکشن شود؟

    15 بهمن 1402 در 12:47 ق.ظ
    • ماهک مدیکال پاسخ

      سلام، بستگی به میزان ترشحات ریه بیمار شما دارد.اگر لازم باشد باید هر یک ساعت نیز ساکشن شود.

      17 بهمن 1402 در 7:46 ق.ظ
  • جلال پاسخ

    سلام لوله تراکستومی شایلی سایز هفت می خواستم، موجود دارید؟

    15 بهمن 1402 در 9:08 ب.ظ
    • ماهک مدیکال پاسخ

      درود بر شما. لطفا نسخه پزشک را برای ما ارسال کنید و با پشتیبانی ماهک مدیکال تماس بگیرید.

      17 بهمن 1402 در 7:45 ق.ظ
  • کاکایی پاسخ

    چرا برای خرید لوله تراکستومی باید نسخه پزشک بفرستیم؟

    18 بهمن 1402 در 12:02 ق.ظ
    • ماهک مدیکال پاسخ

      خرید لوله تراکئوستومی کاملآ تخصصی است و حتمآ نیاز به نسخه پزشک داریم که انتخاب تراک گلو کاملآ درست انجام گردد.

      23 بهمن 1402 در 5:18 ب.ظ
  • منوچهر پاسخ

    بهترین دستگاه تراک تنفسی چه برندیه؟

    30 بهمن 1402 در 8:54 ق.ظ
  • لیلا پاسخ

    برای درمان عفونت تراکستومی چکار باید کنیم؟

    30 بهمن 1402 در 9:01 ق.ظ
    • ماهک مدیکال پاسخ

      برای درمان عفونت تراکستومی سریع از پزشک متخصص آی سی یو کمک بگیرید تا کشت خلط و آزمایشات لازم انجام گردد و درمان لازم انجام گردد.

      30 بهمن 1402 در 8:49 ب.ظ
  • صدف پاسخ

    ست pdt سایز هفت کجا باید پیدا کنم؟

    13 اسفند 1402 در 9:33 ب.ظ
    • ماهک مدیکال پاسخ

      سلام با پشتیبانی ماهک مدیکال تماس بگیرید تا براتون ارسال کنند.

      14 اسفند 1402 در 10:07 ب.ظ
  • همایون پاسخ

    لوله تراکئوستومی و لوله گذاری در ای سی یو انجام میشه یا در منزل؟

    27 اسفند 1402 در 5:56 ب.ظ
    • ماهک مدیکال پاسخ

      تعبیه لوله تراکئوستومی و لوله گذاری در ای سی یو انجام می شود نه در منزل. پس از انجام تراکئوتومی و تعبیه لوله تراکستومی، بیمار را به منزل انتقال می کنند تا اقدامات درمانی آنها در منزل ادامه پیدا کند.

      28 اسفند 1402 در 8:12 ب.ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

has been added to your cart.
پرداخت