دستگاه ساکشن 1403

دستگاه ساکشن و قیمت خرید انواع دستگاه ساکشن پزشکی خانگی و بیمارستانی و قیمت دستگاه ساکشن خانگی

دستگاه ساکشن خلط ریه یا دستگاه ساکشن پزشکی و بیمارستانی و دستگاه ساکشن خانگی و قیمت دستگاه ساکشن خلط گلو با قیمت بسیار ارزان در تجهیزات پزشکی ماهک مدیکال موجود است و شما می توانید با خرید اینترنتی دستگاه ساکشن، این دستگاه را درب منزل بصورت رایگان تحویل بگیرید. دستگاه ساکشن خانگی برای بیماران بستری در منزل بسیار کاربرد دارد و برای خرید دستگاه ساکشن ریه می توانید از ماهک مدیکال کمک بگیرید.

دستگاه ساکشن خانگی و بیمارستانی انواعی از تجهیزات پزشکی هستند که جهت از بین بردن انسدادهای راه هوائی (مثل بزاق و خون، ترشحات، خلط)، مورد استفاده قرار می گیرند. هنگامی که فرد بیمار، به علت ابتلاء به بیماری های مغزی و یا قلبی تنفسی دچار افت هوشیاری شده است و یا به علت عفونت شدید ریوی، قادر به تخلیه ی ترشحات مجاری تنفسی نیست، از دستگاه ساکشن یا مکنده استفاده می شود.

خرید دستگاه ساکشن پزشکی خانگی و یا بیمارستانی برای پاکسازی راه هوائی بیمار از بزاق و مخاط است که در نتیجه ی این کار، راههای هوائی پاکسازی می شود و اکسیژناسیون و تبادل گازهای ریوی، به طور نرمال انجام می گردد.

 

دستگاه ساکشن ریه چیست؟

دستگاه ساکشن ریه، دستگاهی است که با ایجاد مکش و ایجاد فشار منفی، برای پاک کردن راه هوایی و کشیدن ترشحات از داخل ریه به بیرون از آن، کاربرد دارد و مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه ساکشن ریه یا همان آسپیراتور، برای پاک کردن ریه و راه هوایی از خون، براق، استفراغ و یا سایر ترشحات ریه، مورد استفاده قرار می گیرد تا بیمار بتواند به راحتی نفس بکشد و تهویه و اکسیژناسیون و تبادل گازهای تنفسی به خوبی انجام گردد.

دستگاه ساکشن ریه می تواند از آسپیراسیون ریوی که  می تواند منجر به پنومونی و عفونت شدید ریه شود، جلوگیری کند. در بهداشت ریوی از دستگاه ساکشن ریه برای حذف ترشحات و مایعات از مجاری تنفسی استفاده می شود که همین عمل سبب تسهیل تنفس و جلوگیری از رشد میکروارگانیسم ها می شود. دستگاه ساکشن ریه خانگی و بیمارستانی کاربردی کاملآ شبیه هم دارند و هر دوی این دستگاه ها به تخلیه ترشحات ریه کمک می کنند و سبب بهتر نفش کشیدن بیمار می شوند.

بسیاری از بیماران هستند که با توجه به بیماری زمینه ای که دارند، نمی توانند بزاق و ترشحات ریه خود را تخلیه کنند و از همین رو است که نیاز به استفاده و خرید دستگاه ساکشن ریه خانگی را دارند. دستگاه ساکشن ریه خانگی، با مکش ترشحات عفونی سیستم تنفس و راه های هوایی، به پاکسازی ترشحات کمک می کنند و به بیمار برای داشتن یک راه هوایی شفاف، کمک می کنند.

منظور از ساکشن ریه چیست ؟

منظور از ساکشن  ترشحات ریه، تخلیه خلط و آسپیراسیون مکانیکی ترشحات ریوی و تخلیه ترشحات راه های هوایی است. در واقع ساکشن ریه یعنی پاکسازی ترشحات احتباس و جمع شده در سیستم تنفسی بیمار است. بسیاری از افراد به علت بیماری زمینه ای تنفسی و عصبی عضلانی، توانایی تخلیه ترشحات ریه و خلط خود را ندارند و برای همین منظور نیازمند دستگاه ساکشن ریه هستند.

نحوه ساکشن ریه در بیماران مختلف، متفاوت است. نحوه ساکشن ریه در بیماری که تنفس خودبخودی دارد و با بیماری که اینتوبه است و یا بیماری که لوله تراکئوستومی دارد، بسیار متفاوت است و روش کار آنها با هم فرق می کند. نحوه ساکشن بیمار اینتوبه، باید به صورتی باشد که تمام ترشحات سیستم تنفسی تحتانی هم تخلیه شود.

ساکشن کردن ریه برای بیمارانی که عفونت ریه دارند یا تحت تهویه مکانیکی هستند، بسیار موثر است زیرا این بیماران توانایی سرفه خودبخودی ندارند. توجه داشته باشید که ساکشن کردن ریه باید توسط افراد متخصص انجام گردد تا از عوارض ایجاد شده در بیماران خودداری شود.

پس از خرید دستگاه ساکشن ریه، باید طریقه ساکشن کردن ریه را بلد باشیم. توصیه می کنیم که ساکشن ریه توسط فرد متخصص انجام گردد و طریقه ساکشن ریه باید بصورتی باشد که تمامی ترشحات ته حلق و ریه بیمار تخلیه گردد تا از عفونت تنفسی مجدد، به دور باشند. در واقع طریقه ساکشن ریه باید طوری انجام گردد که از خونریزی و آسیب به تراشه بیمار و سیستم تنفسی بیمار، جلوگیری گردد.

نحوه ساکشن کردن ریه هم در بیمارانی که اینتوبه هستند و هم در بیمارانی که از طریق ماسک اکسیژن می گیرند، به این دلیل مهم است که سبب خونریزی و تروماتیزه کردن سیستم تنفسی می شود که ممکن است برای بیمار بسیار خطرناک باشد.

یکی از نکاتی که در نحوه ساکشن کردن ریه بیماران بستری در بیمارستان و یا بیمارانی که در منزل بستری هستند و زندگی نباتی دارند و نیاز به ساکشن در منزل دارند، مدت زمان ساکشن ریه است. توجه داشته باشید که ساکشن در منزل نیز باید توسط افراد کاملآ متخصص انجام گردد زیرا اگر مدت زمان ساکشن ریه طولانی باشد هم بیمار دچار هیپوکسی می شود و هم تراشه و ته حلق بیمار دچار خون ریزی و ترماتیزه شدن می شود.

اگر ساکشن بیمار در منزل توسط پرستار آی سی یو و یا فرد متخصصی انجام نشود، بیمار دچار اسپاسم و افت اکسیژن خون و یا خونریزی بافت ریه می شود و برای همین منظور تآکید می شود ساکشن بیمار در منزل حتمآ توسط پرستار کاربلد انجام شود. برای ساکشن ریه باید از دستگاه ساکشن ریه مناسب و با کیفیت و با قدرت مکش بالا استفاده کنید.

افرادی که از دستگاه بای پپ و ماسک بای پپ استفاده می کنند و نیاز به ساکشن ترشحات ریه دارند، باید بند ماسک بای پپ را باز کرده و ماسک بای پپ را از روی صورت بیمار برداشته و سپس عملیات ساکشن ریه را با استفاده از دستگاه ساکشن ریه خانگی، انجام دهید.

توضیحات FDA در مورد دستگاه های ساکشن جراحی اولتراسونیک طبق استانداردهای آمریکا:

The Food and Drug Administration (FDA) is issuing this guidance to recommend the addition of a specific safety statement to the product labeling of certain ultrasonic surgical aspirator devices. Ultrasonic surgical aspirator devices are surgical tools intended to fragment, emulsify and aspirate hard and soft tissue. These devices can be used in many different surgical specialties for a wide range of procedures, including the debulking of malignant tumors. Ultrasonic surgical aspirators cause tissue fragmentation through the delivery of ultrasound energy to target tissue through an oscillating tip. Tissue fragments are aspirated through the inner lumen of the device. This mechanism of action creates the potential for tissue dissemination. The incorporation of suction/aspiration reduces but cannot eliminate this potential

In light of the risk of tissue dissemination from use of these devices, the FDA is providing a specific labeling recommendation in this guidance to promote the safe and effective use of ultrasonic surgical aspirator devices

موارد کاربرد دستگاه ساکشن پزشکی خانگی و یا بیمارستانی

خرید دستگاه ساکشن خانگی و بیمارستانی جهت استفاده در اتاق عمل، بیهوشی، ریکاوری، بخش مراقبت های ویژه و سایر بخش‌های بیمارستان می باشد، لوله‌های پلاستیکی دستگاه ساکشن بایستی از جنس ضدجرقه باشد. با توجه به اینکه در موارد مختلف نیاز به قدرت مکندگی متفاوتی می باشد، بنابراین روی دستگاه دریچه ای تعبیه شده که با باز و بسته کردن آن میزان مکندگی کم و زیاد می شود.

دستگاه ساکشن ریه

دستگاه ساکشن ریه در کدام بخش بیمارستان استفاده می شود؟

در اتاق عمل، بیهوشی، ریکاوری، بخش مراقبت های ویژه و سایر بخش‌ها بایستی دستگاه ساکشن ریه موجود و در دسترس باشد، لوله‌های پلاستیکی دستگاه ساکشن بایستی از جنس ضدجرقه باشد. با توجه به اینکه در موارد مختلف نیاز به قدرت مکندگی متفاوتی می باشد، بنابراین روی دستگاه دریچه ای تعبیه شده که با باز و بسته کردن آن میزان مکندگی کم و زیاد می شود.

آموزش نصب و کار با دستگاه ساکشن خانگی

 

به طور کلی با اهداف زیر از دستگاه ساکشن ریه استفاده می شود:

  1. مکش ترشحات و خونریزی در حین جراحی جهت ایجاد دید کافی برای جراح و تیم جراحی
  2. تخلیه ترشحات از آبسه ها و کیست های محتوی مایع
  3. ساکشن دودهای حاصل از بکارگیری کوتر جراحی
  4. تخلیه و خروج مایع آمنیوتیک در جراحی سزارین و محلول‌های شستشو هنگام بکارگیری آن در شستشوی زخم و حفرات
  5. تخلیه ی ترشحات دهانی و حلق در مراحل اتمام بیهوشی و در بیماران با هوشیاری پایین
  6. جمع آوری نمونه خلط یا ترشحات برای آزمایش تشخیصی
  7. استفاده از ساکشن در موارد زیادی از جمله خونریزی ها جنبه حیاتی دارد و بایستی همواره صحت کار دستگاه مورد ارزیابی قرار گیرد.
  8. پاک کردن راه هوایی یکی دیگر از مواردی است که دستگاه ساکشن ریه، کاربرد دارد.

ساکشن ترشحات ریه و نحوه ساکشن بیمار اینتوبه

ساکشن ریه چگونه انجام می شود:

  1. قبل از استفاده از دستگاه ساکشن ریه،با بیمار ارتباط برقرار کنید.
  2. روش ساکشن ریه را برای بیمار توضیح داده و هدف از انجام کار را بیان کنید (در صورت هوشیار بودن بیمار و به منظور کاهش اضطراب و جلب همکاری وی). نیازهای آموزشی بیمار را بررسی کنید و آموزش های لازم را به بیمار ارائه دهید.
  3. پرونده بیمار را از نظر دستورات پزشکی و شناسایی بیمار بررسی کنید (به منظور جلوگیری از هرگونه اضطراب).
  4. دست‌های تان را بشویید.
  5. در مددجویان هوشیار یا فردی که رفلکس گگ دارد پوزیشن نیمه نشسته و در بیمار نیمه هوشیار پوزیشن لترال (به پهلو) به بیمار بدهید (جهت کمک به تخلیه ی آسانترترشحات و پیشگیری از آسپیراسیون).
  6. ساکشن را روشن کنید و فشار ساکشن را تنظیم کنید (در نوزادان و بچه‌ها ۷۵-۵۰ میلی متر جیوه و در بزرگسالان ۱۲۰-۱۰۰ میلی متر جیوه).
  7. پک استریل و کاتترها را باز کنید.
  8. قبل از ساکشن مددجو را با اکسیژن ۱۰۰ درصد هیپراُکسیژنه کنید (با آمبوبگ دستی یا دستگاه ونتیلاتور)، این عمل به بیمار کمک تا دچار هیپوکسی و آتلکتازی نشود.
  9. وسایل حفاظت فردی را استفاده نمایید.
  10. با کمک رابط تیوپ ساکشن را به کاتتر متصل نمایید و توجه شود که به هیچ عنوان کاتتر را آلوده نکنید.
  11. سرکاتتر را داخل سرم نرمال سالین قرار دهید و از کارکرد درست ساکشن اطمینان حاصل نمایید.
  12. کاتتر را از طریق سوراخ بینی- دهان یا راه هوایی مصنوعی در وضعیت دم و بدون فشار بر روی سر آزاد رابط  وارد نمایید (در حالت دم به علت باز بودن اپی‌گلوت، کاتتر به راحتی وارد راه هوایی و تراشه می‌شود).
  13. تا حدی کاتتر را وارد کنید که با مقاومت روبرو نشوید، قبل از ساکشن کردن راه هوایی مصنوعی کاتتر را حدود ۱ سانتی متر بالا بکشید (به منظور جلوگیری از صدمه زدن به غشاء تنفسی).
  14. با انگشت شصت دست غیر غالب روی قسمت باز کانکتور را بپوشانید و با دست غالب کاتتر را کامل بچرخانید و خارج کنید، این عمل نباید بیش از ۱۰-۵ ثانیه طول بکشد زیرا ساکشن کردن به مدت طولانی‌تر باعث صدمه به غشاء موکوسی می‌شود و قرار دادن کاتتر در یک محل بدون چرخش به بافت آسیب می‌رساند همچنین محدود کردن زمان ساکشن به کمتر از ۱۰ ثانیه باعث پیشگیری از هیپوکسی می‌شود.
  15. مددجو را هایپراکسیژنه کنید.
  16. کاتتر را با استفاده از محلول نرمال سالین شستشو دهید تا ترشحات کاملا پاک و تمیز شود. چنانچه ترشحات چسبنده وجود دارد با یک گاز استریل قسمت بیرونی کاتتر را پاک کنید.
  17. برای پاک کردن ترشحات دهان بدون ایجاد فشار منفی کاتتر را از یک طرف دهان وارد کنید و سپس فشار منفی را جهت کشیدن ترشحات بکار گیرید، علت اینکه کاتتر را مستقیم وارد نمی‌کنیم تحریک رفلکس گگ می‌باشد.
  18. ساکشن دهان نیز ۱۵-۵ ثانیه صورت می‌گیرد، بطوریکه تمامی قسمت های دهان مثل اطراف لثه ها، زیر و روی زبان ساکشن می‌شود.
  19. در فاصله ی بین ساکشن ۲-۱ دقیقه فرصت دهید تا بیمار تنفس کند و او را تشویق به تنفس عمیق نمایید و در صورت پایین بودن هوشیاری بیمار به او اکسیژن ۱۰۰ درصد دهید.
  20. موارد ۱۶-۱۵ را برای پاک شدن ترشحات دهان و حلق تکرار کنید.
  21. کاتتر را شستشو دهید.
  22. دستکش ها را به طریق صحیح با قرار دادن کاتتر در داخل دستکش بیرون بیاورید (جهت جلوگیری از پخش آلودگی در محیط اطراف).
  23. دستگاه ساکشن را خاموش نمایید.
  24. به بیمار کمک کنید در وضعیت راحتی قرار گیرد و در صورت لزوم دهانشویه بگیرد و دهان و بینی را شستشو دهید تا راحتی او فراهم شود.
  25. دست ها را بشویید و ضد عفونی کنید.

انواع دستگاه ساکشن

  1. دستگاه ساکشن پرتابل (ساکشن آمبولانسی): یکی از انواع دستگاه ساکشن،ساکشن های اورژانسی و آمبولانسی هستند که به دلیل طراحی خاص بدنه به کار گرفته می شوند و بیشترین استفاده این نوع ساکشن در داخل آمبولانس است. باطری های پر توان داخلی این ساکشن در وضعیت شارژ کامل می تواند به مدت ۴۵ تا۶۰ دقیقه از برق شهری بی نیاز باشد. بدنه این نوع ساکشن ها محکم و سبک است و ظرف های آن از جنس نشکن است و به سادگی قابل نصب در آمبولانس هستند.از دیگر خصوصیات این نوع دستگاه ساکشن، نمایش دهنده ها و تنظیم کننده های میزان خلاء و همچنین محفظه فیلتر آنتی باکتریال هستند. نمایشگر و هشدار دهنده های صوتی و تصویری دستگاه، میزان توان باطری را به کاربر اطلاع می دهد.
  2. دستگاه ساکشن سانترال (ساکشن دیواری): نوع دیگری از ساکشن ها وجود دارد که در تمامی بخش های بیمارستان مورد استفاده قرار میگیرد و به سیستم خلاء مرکزی متصل است. این نوع ساکشن دارای رگولاتورها و گیج های خلاء، فیلترهای آنتی باکتریال و تیوپ های سیلیکونی است.برحسب نیاز بخش های مختلف بیمارستان، از ظریت های مختلف ساکشن استفاده می شود. استفاده از سیستم خلاء مرکزی در اتاق عمل، مشکل ایجاد صدا توسط ساکشن های موتوردار را برطرف می کند. ساکشن های جراحی موتوردار در اتاق عمل سبب ایجاد سر و صدا می شوند.
  3. ساکشن های جراحی: معمولآ دستگاه ساکشن های جراحی با ظرفیت های مختلفی موجود هستند. در اتاق عمل و یا بخش ویژه از ساکشن های دارای دو یا چهار شیشه ساکشن استفاده می شود با این هدف که با پر شدن یکی از آن شیشه ها، شیشه بعدی مورد استفاده قرار گیرد. در مدل های قدیمی در صورتی که کاربر متوجه پر شدن ظرف ها نمی شد، مایع و یا ترشحات به داخل پمپ نفوذ می کرد و ساکشن از کار می افتاد.

ساختمان و طرز کار کلی انواع دستگاه ساکشن ریه

ساختمان و روش کار انواع مختلف ساکشن ها مشابه است و فقط از لحاظ سیستم به کار رفته در پمپ خلاء با یکدیگر متفاوت هستند. قسمت های مختلف یک دستکاه ساکشن عبارتنداز:

  • موتور: وظیفه موتور در  انواع دستگاه ساکشن ها به حرکت در آوردن پمپ خلاء است که به آن متصل شده است. بسته به نوع پمپ، موتورهایی با قدرت های متفاوت به کار گرفته می شود.
  • پمپ خلاء: این قسمت مهم ترین قسمت ساکشن است که اساس کار آن ایجاد خلاء در پمپ است. پمپ خلاء دارای سه مدل پیستونی، دیافراگمی و روغنی است.
  • گیج خلاء: برای نشان دادن فشار مکش ساکشن در نظر گرفته شده است و درجه بندی آن بر اساس دو معیار اندازه گیری فشار بر حسب میلی متر جیوه و یا بار تنظیم می گردد.
  • لوله های رابط: لوله ها به دو دهانه اصلی پمپ متصل هستند که یکی به منظور مکش (فشار منفی و ایجاد خلاء) و دیگری دمش (فشار مثبت هوا) در نظر گرفته شده اند.
  • پیچ تنظیم مکش ساکشن: از آن جایی که بر حسب کاربرد نیاز است عملیات اجرایی ساکشن گاهی در میزان بالای خلاء و گاهی در خلاء پائین صورت پذیرد، این پیچ با هدف میزان خلاء بر روی بدنه دستگاه ساکشن تعبیه می شود.
  • شیشه ساکشن: شیشه دستگاه ساکشن محفظه ای است شیشه ای که با ظرفیت های مختلفی ساخته می شود. درب ظرف دارای دو ورودی است که یکی برای اتصال به پمپ وکیوم و دیگری برای اتصال به شلنگ ساکشن در نظر گرفته شده است.

طریقه ساکشن ریه و نکات مهم در مورد آن

  1. ساکشن کردن ترشحات ریه و تخلیه خلط، برای پیشگیری از هیپوکسی لازم است که هر بار ساکشن بیش از ۱۰ تا ۱۵ ثانیه طول نکشد و بین هر بار ساکشن ۱_۳ دقیقه فاصله باشد.
  2. برای پیشگیری از دیس ریتمی ( برادیکاردی بدلیل تحریک واگ) هیپوکسی و اَرست و ایست قلبی قبل از ساکشن کردن، اکسیژن 100 درصد به بیمار داده شود و زمان ساکشن کمتر از ۱۵ ثانیه باشد.
  3. ساکشن راه هوایی یک روش استریل است از دستکش استریل و سوند ساکشن مناسب ( قطر آن ۱/۲ قطر لوله تراشه یا تراکئوستومی باشد).
  4. قبل از ساکشن ۳-۶ تنفس عمیق با اکسیژن صددرصد به بیمار دهید و اگر بیمار به دستگاه وصل است دو دقیقه اکسیژن صددرصد به بیمار بدهید.
  5. سوند ساکشن را تا جایی که منجر به تحریک سرفه بیمار میشود داخل ببرید تا آخر داخل نبرید فشار دستگاه ساکشن نباید کمتر از ۱۲۰ میلی متر جیوه باشد.
  6. به کمک رابط ساکشن ( رابط Y) بدون مکش وارد لوله تراشه شوید ساکشن را روشن کنید و بصورت دورانی با چرخش لوله را بیرون بکشید.
  7. از آب مقطر به هیچ وجه استفاده نکنید مگر اینکه ترشحات خیلی غلیظ باشد آن هم در حد ۵ سی سی، زیرا باعث انتقال میکروارگانیسم های ته حلق بیمار به راه هوایی پایین و بروز پنومونی ریوی و جداسازی سخت بیمار از دستگاه میشود.
  8. برای ساکشن برونش راست سر و گردن بیمار را به سمت چپ قرار دهید ( گردن بیمار سالم باشد).
  9. ساکشن یک امر روتین نیست فقط در صورت لزوم و PRN قابل انجام است در زمان اوغ زدن بیمار ساکشن را متوقف کنید.
  10. برای جلوگیری از آسپیراسیون بهتر است پوزیشن بیمار قبل از ساکشن نیمه نشسته تا ۴۵ درجه باشد.

عوارض ساکشن ریه

  • تاکی کاردی
  • برادی کاردی
  • هیپوکسمی و ایست قلبی
  • آتلکتازی
  • صدمه و خونریزی راه هوایی
  • عفونت ریه
  • افزایش ICP

مزیت ساکشن بسته در بیماران اینتوبه چیست؟

ساکشن بسته ( close suction) متصل به دستگاه تهویه مکانیکی، به بیمار این امکان را می دهد همچنان که متصل به دستگاه تهویه است ساکشن انجام شود.

نکته: هدف مهم از انجام  ساکشن کردن ترشحات ریه، برقراری اکسیژناسیون بهتر و انجام تبادلات گازی راحت تر در ریه و راه های هوایی بیمار است.

اگر در طول عمل نقصی در کارکرد دستگاه ساکشن ریه پیش آید باید موارد زیر را کنترل نمود:

  • لوله ها از مخزن شیشه ای جدا نشده باشد.
  • پرسنل به طور اتفاقی روی لوله ها پا نگذاشته باشند.
  • واشر پلاستیکی شیشه در جای خود قرار گرفته باشد.
  • در صورتی که مخزن شیشه ای پر شده باشد بایستی آن را تخلیه نمود.
  • کلید روشن و خاموش و شاخه ی اتصال به برق دستگاه کنترل گردد.
  • اگر در لوله های دستگاه ساکشن انسدادی به وجود آمده و در صورتی که امکان باز کردن سریع آن وجود نداشت بایستی پرستار اقدام به تعویض آن نموده و لوله ی دیگری را جایگزین نماید.

نکات ضروری در مراقبت از دستگاه ساکشن ریه

  1. جنس لوله ها باید از نوع ضدجرقه (آنتی استاتیک) و از موادی باشد که احتمال کُلاپس و انسداد آن ها کم می باشد.
  2. باید ظرف شیشه ای دستگاه را وقتی حجم ترشحات داخل آن به میزان علامت گذاری شده رسید خالی کرد.
  3. باید پس از استفاده از دستگاه ساکشن درب ظرف شیشه ای و لوله‌های متصل به آن را با محلول ضِدعفونی کننده شست.

دستگاه ساکشن خانگی یا بیمارستانی، چگونه ترشحات را مکش می کند؟

در واقع دستگاه ساکشن پزشکی، دستگاهی است که با مکانیسم ایجاد فشار منفی جهت تخلیه ی ترشحات راه هوایی و خون و مایعات موجود در محل جراحی و…. مورد استفاده قرار می‌گیرد. وجود ساکشن در بیهوشی و بخش های مراقبت ویژه و سایر بخش‌های درمانی بسیار ضروری بوده و بایستی همواره این دستگاه چک شده و از کارکرد صحیح آن اطمینان حاصل نمود.

دستگاه ساکشن

انواع دستگاه ساکشن پزشکی

  • محرک: قابلیت جابجایی بر بالین بیمار
  • ثابت: دستگاه مکنده شامل یک پمپ مرکزی خواهد بود که از طریق لوله هایی به اتاق های مختلف راه دارد.

مکانیسم عمل دستگاه ساکشن ریه، چگونه است؟

دستگاه ساکشن پزشکی خانگی و بیمارستانی با اعمال فشار منفی از طریق نوع خاصی از لوله که به موتور دستگاه وصل است، خلاء ایجاد کرده و از این طریق ترشحات حلق و ریه و همچنین مخاط های راه هوائی، از گلو خارج و داخل شیشه مندرج تخلیه شده و جمع آوری می شوند.

نکات مهم در انجام ساکشن ریه

 

موارد استفاده از دستگاه ساکشن خانگی و بیمارستانی

  1. آسپیره کردن ترشحات و مخاط راههای هوائی و حفظ اکسیژناسیون ریوی
  2. ساکشن کردن راه هوائی بیماران تشنجی که توانایی پاکسازی راه هوائی ندارند
  3. مکش ترشحات و خونریزی در حین جراحی جهت ایجاد دید کافی برای جراح و تیم جراحی
  4. تخلیه ترشحات از آبسه ها و کیست های محتوی مایع
  5. ساکشن دودهای حاصل از بکارگیری کوتر جراحی
  6. تخلیه و خروج مایع آمنیوتیک در جراحی سزارین و محلول‌های شستشو هنگام بکارگیری آن در شستشوی زخم و حفرات
  7. تخلیه ی ترشحات دهانی و حلق در مراحل اتمام بیهوشی و در بیماران با هوشیاری پایین
  8. جمع آوری نمونه خلط یا ترشحات برای آزمایش تشخیصی
  9. استفاده از ساکشن در موارد زیادی از جمله خونریزی ها جنبه حیاتی دارد و بایستی همواره صحت کار دستگاه مورد ارزیابی قرار گیرد.
  10. پاک کردن راه هوایی و تنفسی بیمار
  11. ساکشن کردن استفراغ بیمارانی که دچار افت هوشیاری شده اند و خطر آسپیراسیون در آنها بالا است
  12. استفاده از دستگاه ساکشن جراحی در بیماران ارتوپدی که دچار شکستگی اندام شده اند و حین جراحی خونابه را ساکشن می کنند
  13. استفاده از دستگاه ساکشن پزشکی در منزل برای بیمارانی که نیاز به مراقبت مداوم و طولانی مدت دارند، لازم و ضروری است. خرید دستگاه ساکشن خوب و کارآمد، برای بیماران تنفسی و قلبی که مراقبت های بهداشتی و درمانی آن ها در منزل توسط پرستاران مجرب انجام می گردد، سبب می شود هیچ گونه خلل در روند درمانی بیمار، ایجاد نشود.
  14. بیمارانی که تراکئوستومی دارند و در منزل مراقبت می شوند نیز، نیاز مبرم به دستگاه ساکشن خواهند داشت.
دستگاه ساکشن خانگی

اگر پس از خرید دستگاه ساکشن خانگی و بیمارستانی، دستگاه با مشکل مواجهه شود موارد زیر را بررسی کنید:

  1. لوله ها از مخزن شیشه ای جدا نشده باشد.
  2. پرسنل به طور اتفاقی روی لوله ها پا نگذاشته باشند.
  3. واشر پلاستیکی شیشه در جای خود قرار گرفته باشد.
  4. در صورتی که مخزن شیشه ای پر شده باشد بایستی آن را تخلیه نمود.
  5. کلید روشن و خاموش و شاخه ی اتصال به برق دستگاه کنترل گردد.
  6. اگر در لوله های ساکشن انسدادی به وجود آمده و در صورتی که امکان باز کردن سریع آن وجود نداشت بایستی پرستار اقدام به تعویض آن نموده و لوله ی دیگری را جایگزین نماید.

نکات ضروری در مراقبت از دستگاه ساکشن پزشکی خانگی و یا بیمارستانی

  1. جنس لوله ها باید از نوع ضدجرقه (آنتی استاتیک) و از موادی باشد که احتمال کلاپس و انسداد آن ها کم می باشد.
  2. باید ظرف شیشه ای دستگاه را وقتی حجم ترشحات داخل آن به میزان علامت گذاری شده رسید خالی کرد.
  3. باید پس از استفاده از دستگاه ساکشن درب ظرف شیشه ای و لوله‌های متصل به آن را با محلول ضدعفونی کننده شست.

وسایل ساکشن برای ساکشن کردن ترشحات ریه بیمار

  • رابط ساکشن
  • کاتتر ساکشن: در اشکال و اندازه های مختلف در دسترس می باشد، از سرساکشن هایی که دارای تعدادی سوراخ در تنه آنهاست معمولا جهت جمع آوری ترشحات شکمی بهره میگیرند و سرساکشن های ظریف تر در اعمال مغز و اعصاب و…. کاربرد دارند.
  • سرم شستشو: در مواردی که از دستگاه ساکشن جهت تخلیه ی ترشحات حلق، تراشه پس از رقیق کردن استفاده می شود.
  • دستگاه ساکشن
  • دستکش استریل
  • وسایل حفاظت فردی: ماسک، عینک، شیلد صورت
  • پالس اکسیمتری
  • گان: در صورت نیاز
  • آمبوبگ و اکسیژن

پرسش و پاسخ درباره دستگاه ساکشن خانگی

1- برای تخلیه عفونت ریه با لوله، چه دستگاه ساکشنی مناسب است؟

بستگی به میزان عفونت ریه دارد. تخلیه عفونت ریه با لوله باید توسط دستگاه ساکشن با مکش مناسب انجام شود تا کاملآ ترشحات را تخلیه کند.

2- برای خرید دستگاه ساکشن حتمآ باید حضوری اقدام به خرید کنیم؟

جهت خرید دستگاه ساکشن نیاز به مراجعه حضوری نیست، با پیک برای شما ارسال می شود.

3- آیا ساکشن ریه خطرناک است؟

انجام ساکشن ریه نه تنها برای بیمار خطرناک نیست بلکه بسیار مفید است زیرا با خالی کردن ترشحات ریه بیمار، میزان اکسیژن رسانی به سیستم تنفس بیمار افزایش می یابد.

4- ساکشن خلط گلو، چه مدت باید انجام شود؟

برای ساکشن خلط گلو، ممکن است هر یکساعت بیمار نیاز به ساکشن خلط گلو داشته باشد ولی در هر بار ساکشن نباید بیشتر از 5 تا 10 ثانیه بیشتر طول بکشد زیرا سبب سیانوز شدن بیمار می شود. باید به بیمار استراحت داده شود و مجدد عملیات ساکشن ترشحات ریه و گلو انجام گردد و ساکشن عفونت ریه بیمارتان به راحتی انجام گردد.

5- مدت زمان ساکشن در بزرگسالان، چقدر است؟

مدت زمان ساکشن در بزرگسالان و ساکشن عفونت ریه نیز نباید بیشتر از 10 الی 11 ثانیه طول بکشد. یعنی در هر بار ساکشن ریه در بزرگسالان باید حداکثر زمان ساکشن کردن حدود 10 ثانیه بیشتر نباشد زیرا اکسیژن رسانی به ریه باید مجدد انجام شود تا مرحله بعدی ساکشن انجام گردد.

6- برای خرید دستگاه ساکشن خلط گلو خانگی می خواهم اقدام کنم، میشه راهنمایی کنید؟

برای دستگاه ساکشن خلط گلو خانگی، پس از تماس با ماهک مدیکال، سریعآ دستگاه ساکشن ریه برای شما ارسال می گردد. اگر پرستار در منزل شما حضور داشت که نیاز به آموزش به ایشان نیست ولی اگر پرستار در منزل شما حضور نداشت و نیاز به آموزش بودید، کارشناس ما حضوری به شما آموزش های لازم جهت کار با دستگاه ساکشن خلط گلو خانگی و ساکشن عفونت ریه را به شما خواهد داد.

7- قیمت دستگاه ساکشن ریه خانگی، حدودآ چقدر است؟

قیمت دستگاه ساکشن ریه خانگی از حدود سه میلیون تومان شروع می شود تا 12 میلیون تومان.

8- ساکشن ریه چگونه انجام می شود؟

برای تخلیه خلط و ساکشن ریه و ساکشن عفونت ریه باید ابتدا دستگاه ساکشن خریداری کنید و سپس با استفاده از دستکش، سوند ساکشن یا همان سوند نلاتون را وارد دهان و حلق بیمار کرده و ترشحات را تخلیه کنید.

9- آیا ساکشن ریه درد دارد؟

جواب به این سؤال که آیا ساکشن ریه درد دارد یا خیر یک مقدار سخت است زیرا اگر بیماری که نیاز به ساکشن دهان و حلق داشته باشد، تخلیه خلط و تخلیه عفونت ریه در آن صورت نگیرد، خطرات بسیار بزرگتری بیمار را تهدید می کند. پس تخلیه عفونت ریه و ساکشن دهان و حلق بیمار از درد و التهاب مختصر ته حلق بیمار بسیار ارجحیت دارد.

10- قیمت دستگاه ساکشن خانگی مناسب برای ساکشن ریه در منزل، چقدر است؟

قیمت دستگاه ساکشن خانگی مناسب برای ساكشن كردن بيمار، بستگی به نیاز بیمار دارد. یعنی اگر ترشحات ریه بیمار غلیظ و چسبناک باشد باید دستگاه ساکشن قوی تری استفاده شود ولی اگر ترشحات ریه رقیق باشد نیاز به دستگاه ساکشن ارزان قیمت تری هست.

11- قیمت دستگاه ساکشن خلط گلو برای مصارف خانگی، چقدر است؟

قیمت دستگاه ساکشن خلط گلو برای منزل، از 2 میلیون تومان تا 15 میلیون تومان

12- مهم ترین عوارض ساکشن ریه چیست؟

ساکشن ریه عوارض متعدی دارد ولی تاکی کاردی و افزایش ضربان قلب، مهمترین عوارض ساکشن ریه است.

13- دستگاه ساکشن خلط ریه بدون برق کار می کند؟

دستگاه ساکشن خلط ریه، در مدل های متفاوتی است و برخی مدل های آن با برق کار می کنند و برخی نیز برق و باطری. یعنی برخی از مدل های دستگاه ساکشن ریه باطری دارند و با قطع شدن برق شهری، با باطری دخیره کار می کنند و عمل ساکشن راه هوایی و ساکشن لوله تراشه را انجام می دهد.

14- مدت زمان ساکشن در نوزادان، چقدر است؟

مدت زمان ساکشن در نوزادان حداکثر 5 ثانیه است.

15- ساکشن حلق و بینی هم در صورت ترشحات باید انجام شود؟

بله، ساکشن حلق و بینی هم در صورت وجود ترشحات باید حتمآ انجام گردد. برای ساکشن حلق و بینی، باید از سوند نلاتون جداگانه استفاده کرد و شرایط استریل پروسیجر کامل باید رعایت گردد.

16- ساکشن خلط گلو نوزاد بهتر است با چه دستگاه ساکشنی انجام گردد؟

ساکشن خلط گلو نوزاد باید با دستگاه ساکشنی انجام شود که مکش مناسب داشته باشد و باعث تروماتیزه شدن دهان و حلق نوزاد نشود. در واقع فشار ساکشن باید در حدی تنظیم گردد که تخلیه خلط به درستی انجام گردد و سبب خونریزی سیستم تنفس نوزاد نشود. انجام ساکشن ریه باید توسط پرستار نوزادان انجام گردد.

17- برای ساکشن لوله تراکستومی از کجا باید شروع کنیم؟

برای ساکشن لوله تراکئوستومی و لوله تراشه باید ابتدا وسایل مورد نیاز را آماده کنیم و سپس ساکشن خلط و ترشحات را شروع کنیم. وسایل مورد نیاز عبارتند از: دستگاه ساکشن ریه، سوند نلاتون یا سوند ساکشن ریه، لوله اتصالات دستگاه ساکشن، دستکش استریل و آب مقطر یا سرم شست و شو

18- چند نوع روش ساکشن ترشحات و خلط وجود دارد؟

ساکشن از طریق بینی یا نازوفارنکس و ساکشن ترشحات از طریق دهان یا اوروفارنکس

19- انجام ساکشن ترشحات سیستم تنفسی و یا ساکشن خلط گلو و دهان چه فایده ای دارد؟

ساکشن ترشحات ریه و خلط های دهان سبب افزایش اکسیژناسیون و بهتر شدن میزان تهویه در سیستم تنفسی می شود. خلط و ترشحات موکوسی سبب انسداد راه هوایی می شوند که میزان اکسیژناسیون را کاهش می دهند، برای همین منظور توصیه به انجام ساکشن می شود.

20- چند نوع دستگاه ساکشن ریه وجود دارد و بهترین آنها برای مصارف خانگی کدام است؟

یک نوع دستگاه ساکشن دستی است که با استفاده از عمل مکانیکی دست عمل می کند و ترشحات را ساکشن می کند. نوع دیگر دستگاه ساکشن ثابت است و در بیمارستان ها مورد استفاده قرار می گیرد. نوع دیگری از دستگاه ساکشن، دستگاه ساکشن خانگی و متحرک است که برای مصارف خانگی کاربرد زیادی دارد.

21- نام دیگر دستگاه ساکشن چیست؟

آسپیراتور یا دستگاه مکش

22- دستگاه ساکشن چگونه ترشحات ریه و گلو را خارج می کند؟

دستگاه ساکشن ریه، با ایجاد فشار منفی سبب تخلیه ترشحات ریه و دهان می گردد.

23- اگر بیمار تراکئوستومی داشته باشد و نیازمند ساکشن زیاد باشد باید چکار کنیم که گلو و سیستم تنفس فرد، زخم ایجاد نکنیم؟

اولآ باید ساکشن ریه توسط فرد متخصص مانند پرستار آی سی یو انجام گیرد تا سبب تروماتیزه شدن گلو و سیستم تنفسی فرد نشود، دومآ می توان از سوند فولی برای ساکشن تراک و گلو استفاده کرد.

24- پس از خرید دستگاه ساکشن باید فشار مکش را روی چند قرار دهیم؟

برای ساکشن ترشحات ریه، فشار مکش دستگاه ساکشن را روی 20 کیلو پاسکال یا همان 150 میلی متر جیوه قرار دهید.

25- اگر فشار مکش دستگاه ساکشن ریه بالا باشد، چه اتفاقی ممکن است بیفتد؟

اگر فشار مکش دستگاه ساکشن خانگی بالا باشد، ممکن است سبب ایجاد زخم در مخاط دهان یا بینی شود که به اصطلاح به آن تروماتیزه شدن می گویند.

26- بهترین پوزیشن بیمار برای انجام ساکشن ریه چه حالتی است؟

برای انجام ساکشن ریه، بیمار را در وضعیت نیمه نشسته قرار داده و سر را به به سمت پهلو بچرخانید. این امر باعث سهولت در انجام ساکشن می شود.

27- زمان مناسب انجام ساکشن ریه چقدر است؟

زمان ساکشن باید از 10 ثانیه بیشتر نشود. توجه کنید که شما در حین انجام ساکشن ریه، هم ترشحات و هم هوا را از سیستم تنفسی بیمار خارج می کنید.

سخن پایانی

در صورتی که نیاز به خرید دستگاه ساکشن ریه خانگی و بیمارستانی یا همان دستگاه ساکشن خلط ریه دارید و یا قیمت دستگاه ساکشن خانگی را می خواهید استعلام بگیرید، می توانید با شماره تلفن های ۰۹۱۲۶۸۲۳۰۷۰ و ۰۹۱۰۸۱۶۰۳۵۷ و همچنین شماره ثابت ۰۲۱۶۵۸۶۲۰۱۶ تماس گرفته تا کارشناسان مجرب ماهک مدیکال جهت نصب و راه اندازی این دستگاه، اقدام کنند.

دیدگاه (10)

  • مشهدی پاسخ

    سلام.کاتتر ساکشن ریه هم موجود دارید؟

    2 اسفند 1402 در 3:44 ب.ظ
    • ماهک مدیکال پاسخ

      سلام بله، برای خرید کاتتر ساکشن ریه در سایز های مختلف با شماره های ماهک مدیکال تماس بگیرید.

      2 اسفند 1402 در 11:45 ب.ظ
  • مجید پاسخ

    قیمت دستگاه ساکشن ریه خانگی برای بیمارانی که در کما هستند، چه حدود قیمتی هست؟

    3 اسفند 1402 در 11:12 ب.ظ
    • ماهک مدیکال پاسخ

      قیمت دستگاه ساکشن ریه خانگی از 4 میلیون تا 13 میلیون

      5 اسفند 1402 در 10:22 ق.ظ
  • رضوی ملکی پاسخ

    آیا سوراخ شدن ریه خطرناک است؟

    6 اسفند 1402 در 11:06 ق.ظ
    • ماهک مدیکال پاسخ

      سوراخ شدن ریه خطرناک است و نشانه ای از یک وضعیت پزشکی جدی است. سوراخ شدن ریه به هر دلیلی یا ضربه های جسم نوک تیز یا عفونت یا سرطان، یک وضعیت اورژانسی نامطلوب است و سریعآ برای چست تیوب گذاری و اقدامات دیگر باید به بیمارستان و پزشک مراجعه کرد.

      6 اسفند 1402 در 11:54 ق.ظ
  • سبزیانی پاسخ

    بهترین روش ساکشن ریه برای بیماران بستری در منزل چگونه است؟

    7 اسفند 1402 در 8:51 ب.ظ
    • ماهک مدیکال پاسخ

      بهترین روش ساکشن ریه در بیماران بستری در منزل، استفاده از یک فرد متخصص و مجرب در این زمینه مانند پرستار ویژه کار و استفاده از دستگاه ساکشن ریه قوی است. گاهی اوقات همراه بیمار موجب خونریزی دستگاه تنفسی بیمار می شود زیرا انجام ساکشن ریه و خلط گلو یک کار تخصصی است و باید توسط فرد متخصص در این زمینه انجام گردد نه شخص دیگر.

      8 اسفند 1402 در 12:55 ق.ظ
  • شاه محمدی پاسخ

    دستگاه ساکشن چربی با دستگاه ساکشن ریه فرق میکنه؟

    1 فروردین 1403 در 7:48 ب.ظ
    • ماهک مدیکال پاسخ

      بله، دستگاه ساکشن ریه با دستگاه لیپوساکشن متفاوت هست.

      4 فروردین 1403 در 9:53 ب.ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

has been added to your cart.
پرداخت